Ezeken a hideg, nyirkos, nedves napokon, nagyon jól esik egy forró leves.
Ahány ház, annyi minestrone leves recept, a garantált két alkotó elem, ami minden minestrone leves receptben benne van a paradicsom és a bazsalikom. Szerintem az a lényeg, hogy sok zöldség legyen benne és az minél változatosabban.
Hozzávalók:
2 ek olíva olaj
50 dkg kockára vágott zöldség ízlés szerint vegyítve
Amiket én használtam:
sárgarépa, zeller, fehérrépa, kápia paprika, hegyes erős paprika, vágott zöldbab, borsó, cukkini, csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg szárított sonka vagy bacon
1 ek aprított bazsalikom (vagy szárított)
2 db paradicsom
2 ek natur paradicsompüré
3 babérlevél
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
Egy leveses lábasban felhevítem az olajat, majd megpirítom benne a sonkát/bacont, hozzá adom a szeletekre vágott vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsom pürét, sózom, borsozom, majd az egészet 5 percig kevergetve pirítom.
Ezután hozzádobom a babérlevelet, a kockára vágott paradicsomot, felengedem 3 dl vízzel, alaposan összekeverem és ezt az alapot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a kockára vágott zöldségeket és további 10 percig főzöm.
A 10 perc letelte után felöntöm 8 dl vízzel, ha szükséges után sózom és újraforrástól számított 2-3 percig főzöm.
Reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi