Pötyikével (ő a család rajongásának tárgya…..a mi kis törpetacsink) nagy kedvencünk a csirkemáj, különösen ez a változat!
Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj
1 kakukkfűág – ha nincs akkor szárított kakukkfű
20 dkg szeletelt bacon
60 dkg friss spenót
5-6 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika vékonyra szeletelve
olaj, só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A májat enyhén sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és egyesével baconbe tekerem. beleteszem egy tepsibe, meglocsolom olívaolajjal, megszórom a vékonyra vágott chilivel és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm.
Amíg a májak sülnek egy magas falú serpenyőbe, leheletnyi olajon megpirítom a vékonyra szeletelt fokhagymát – ügyelve arra, hogy ne pirítsam túl, mert akkor keserű lesz – majd rászórom a spenótleveleket, sózom, borsozom, néhányszor átforgatom – aki szeretné tehet rá egy kis pohár tejfölt – és a máj mellé tálalom, rizzsel, burgonyával vagy amivel éppen megkívánom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További csirkemáj recept, amiket nagyon szeretünk:
Rozmaringos-fehérboros házi májas