Hagymástarja római tálba Gm&Lm

Nagyon szeretem a római tálat, mert a hús mindig garantáltan vaj puha és az összetevők számtalan verzióban variálhatóak. 

20140824_140250-1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

5 szép szelet csont nélküli tarja

6 db krumpli

40 dkg zöldbab

1 nagy fej vörös hagyma

1 fej lila hagyma

fél csokor petrezselyem

5 ek. FreeFrom liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)

só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A római tálat negyed órára langyos vízbe áztatom.

A krumplit meghámozom, négy részre vágom és bele teszem a római tálba, hozzá adom a feldarabolt zöld babot (frisset vagy fagyasztottat) sózom, borsozom.

A húsokat enyhén kiklopfolom, sózom, lisztben megforgatom és kevés zsiradékon, hirtelen félig megsütöm.

A hagymákat vékony szeletekre vágom, a felét hozzáadom a krumpli és bab keverékhez, összeforgatom, ráteszem szép sorban az átsütött húsokat, rászórom  a hús tetejére a maradék hagymát és az aprított petrezselyem zöldet.

Ha friss babot használok akkor felöntöm egy deci vízzel, ha fagyasztottat, akkor csak éppen, hogy csak löttyintek rá egy kis vizet, ráteszem a római tál tetejét és 220 fokon, alsó felső sütéssel 1 órát sütöm.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 75 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük