Lassan, lassan itt a nyár, így egyre gyakrabban érzek késztetést arra, hogy a tányérra varázsoljam a nyár ízeit. A lecsó nálunk egy ilyen tipikus nyári étel. Legyen az tojásos, rizses, káposztás, gazdagítsuk kolbásszal….mi minden formáját nagyon szeretjük, így ha még a sertés szűz is helyet kap a tányéron, az már maga a menyei eleség.
Hozzávalók:
35 dkg sertés szűz
2 ek FreeFrom gm liszt
2 fej vörös hagyma
5 db paradicsom
8 db kisebb lecsópaprika
1 db zöld hegyes erős paprika
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A szüzet szeletekre vágom és enyhén megklopfolom, sózom, borsozom, majd félre teszem.
A hagymát apró kockára vágom, némi zsiradékon üvegesre pirítom, hozzá adom a felszeletelt paprikákat, sózom, borsozom és fedő alatt félpuhára párolom.
Ha a paprika félig megpuhult, dúsítom a karikára vágott paradicsommal és szintén fedő alatt addig párolom még összeesik, majd eltávolítom a fedőt és gyakori kevergetés mellett a kellő sűrűség eléréséig főzöm. Én szeretem ha a paprika roppanós benne, így nem szoktam túl sokáig párolni.
A szüzet lisztben megforgatom, majd némi zsiradékban hirtelen kisütöm.
Szerintem önmagában a lecsóval is nagyszerű a hús, de éhesebb férfiaknak sülkrumplival, vagy párolt rizzsel ajánlatos kínálni.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc