Amikor csirkemellet készítek, mindig igyekszem azon, hogy finom szaftos legyen és száradjon ki. Volt otthon tegnap egy kis csirkemell filé meg krémsajt, bolondítottam még fokhagymával, baconnel és készen is volt a szuper finom vacsora.
Szerencsére ez is egy olyan recept ami röpke 10 percnél nem igényel nagyobb időráfordítást és amíg a piruldában van az étel, lehet pihenni vagy egyéb elfoglaltságainknak hódolni. Egész nyugodtan gazdagíthatjuk szezon zöldségekkel, friss zöld fűszerekkel, ez most egy nagyon alap változat, mivel majdnem kongott a hűtő az ürességtől, de szerencsére vacsi végére a pocak nem maradt üresen, sőt…
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
12,5 dkg lm krémsajt
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
10 dk bacon
1 marék friss spenót
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és reszelt lm sajt
Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, sózom, borsozom.
A krémsajtot elkeverem a petrezselyemzölddel, a reszelt fokhagymával, sóval és frissen őrölt fehér borssal. Kiterítek két szelet bacont, ráteszek egy szelet csirkemellet, megkenem a krémsajttal, teszel rá spenótleveleket és feltekerem.
A tekercseket egy tűzálló tálba sorakoztatom és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Amikor szépen átsültek, megszórom a tetejüket reszelt sajttal és néhány percre vissza dugom a sütőbe, hogy a sajt is megpiruljon.
Ízlés szerint, friss salátával, sült krumplival, burgonyapürével kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 50 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További csirkemell recept amiket nagyon szeretünk:
Cukkinis-baconös csirketekercs – VIDEÓVAL