Hogy mitől Toszkán? Nem tudom, de jól hangzik és ennek a finom ételnek, illett hangzatos nevet adni… van benne oreganó, szóval így lett Toszkán… nem baj, ha nem értitek a logikámat, én sem… a lényeg, hogy nagyon finom az étel, megszokottak szerint roppant egyszerű elkészíteni és nem is túl időigényes, így hangzatos név ide vagy oda, a lényeg, hogy próbáljátok ki.
… és hús nélkül is remekül el lehet készíteni, úgy is nagyon ízletes!
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell filé
30 dkg fehér csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek paradicsom püré
1 ek frissen facsart citrom leve
2 ek fűszerpaprika
1,5 dl víz
1 ek szárított oregano
2 dl lm tejszín
8 db koktélparadicsom
3 ek aprított petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a só és a bors, majd gyakori kevergetés mellet együtt párolom, amíg a gomba is megpuhul.
Ha a gomba elnyerte a kívánt állagot, hozzá adom a fokhagymát, a paradicsompürét, a citrom levét, a fűszerpaprikát, összeforgatom és felöntöm a vízzel.
Néhány percet párolom, majd mehet bele az oreganó a teszín, összeforralom és takarék lángon, gyakran megkeverve, addig főzöm, amíg besűrűsödik a szaft. Legvégén teszem bele a felnegyedelt koktélparadicsomot és az aprított petrezselymet. Néhányszor átforgatom és lehet is tálalni.
Ízlés szerint tésztával, qinoával, kölessel, párolt rizzsel kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 25 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!