Ez a pite garantáltan a nyár slágere!
Ami a legjobb ebben a receptben, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, szinte elronthatatlan és nagyon finom sütemény lesz a végeredmény.
Valójában ez egy palacsinta tészta, amibe belepakolhatunk bátran bármilyen szezon gyümölcsöt, illetve télen egész nyugodtan készülhet fagyasztott vagy lecsepegtetett konzerv gyümölcsből.
Nem mondom, hogy feltaláltam vele az a bizonyos viaszt, de azt bátran állítom, hogy a magam fajta, nem igazán mester cukrászoknak nagyszerű ez a recept mert csak össze kell kavarni, megsütni és már kész is a nyalánkság.
Készíthetitek torta formába vagy jénaiban, de én nagyon szeretem ebben az öntött vas serpenyőbe sütni és ha van ilyenetek, próbáljátok ki Ti is.
Hozzávalók:
3 tojás
1 dl lm tejszín
3 ek Spar FreeFrom gm lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon búza finomlisztet)
1 tk vaníliás cukor
2 ek barna cukor
1 mk szódabikarbóna
csipet só
2 maréknyi magozott cseresznye
Elkészítés:
Egy tálban, kézi habverő segítségével elkeverjük a hozzávalókat. Vajjal kikenjük a serpenyőt, bele halmozzuk a csümölcsöt, ráöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Nekem légkeveréses fokozaton 25 perc kell, hogy megsüljön, de a sütési idő, sütőnként változhat.
Mielőtt kivesszük, végezzünk tőpróbát.
Elkészítési idő: 35 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Cseresznyés pite készítés – VIDEÓVAL!
Így készíthetsz villámgyorsan isteni cseresznyés pitét ???
Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. július 11., kedd