Mutatjuk hogyan készíts isteni marhahúslevest…
… nah persze nem a klasszikus változatot. Az ősz nálam automatikusan a finom levesek időszaka. Egyébként is szeretem ezt a folyékony csemegetét, de ilyenkor testem lelkem kívánja és igyekszem minél változatosabb verziókat készíteni.
Most egy nagy kedvencem receptjét hoztam nektek és remélem sikere lesz, mert én nagyon szeretem.
Hozzávalók:
1 ek mangalica zsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
50 dkg marha lapocka
1 paradicsom
2 liter víz
10 dkg rizs
25 dkg friss spenót
3 ek finomra vágott petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkésítés:
A zsírt felolvasztom, megpárolom rajta a finomra vágott vöröshagymát és a karikára vágott sárgarépát, majd hozzáadom a kockára vágott marhahúst, fehéredésig pirítom, végül mehet bele a fokhagyma, a felkockázott paradicsom, néhányszor átforgatom, sózom, borsozom, felöntöm vízzel és kb. 1,5 óra alatt, takarék lángon puhára főzöm a húst.
Mikor a hús majdnem megpuhult, beleteszem az átmosott rizst és addig főzöm, míg a rizs is elkészül (kb. 15 perc).
Mikor a hús és a rizs is megpuhult mehet bele a spenót a petrezselyemzöld és 5 perc alatt készre főzöm. Csak annyi főzés kell neki, hogy a spenót éppen csak, hogy összeesen.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel megintve kínálom.
Elkészítési idő: 2 óra
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!