Kolbászos fetás frittata Gm

Ha a frittatát röviden kellene jellemezném, garantáltan az Omlettek Királynője jelzővel látnám el. Mint az már oly sok posztból kiderült, fanatikus tojásimádók vagyunk, így nálunk ez az étel is garantáltan nagy kedvenc alap esetben is, arról nem is beszélve, hogy ha gazdagítjuk a kedvenc finomságainkkal.

Azért szeretem a frittatátát mert nagyszerűen variálható recept és csak a fantáziánk, na meg persze az ízlésünk szab határt annak, hogy hogyan készítjük.

Ez a kolbászos verzió is egy ilyen „ízélmény kísérlet” eredménye és – bár nem éppen diétás – de nálunk óriási nagy kedvenc.

 

fetas_kolbaszos_fritata

 

Hozzávalók:

8 db tojás

20 dkg feta sajt

15 dkg csípős házi kolbász

1 piros kaliforniai paprika

4 szál újhagyma

1 ek olíva olaj

1 csokor petrezselyemzöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

Az újhagymát karikára vágom, egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, megpirítom az olíva olajon, hozzá adom az apró kockára vágott kolbászt és addig sütöm, amíg elkezdi engedni a benne lévő zsiradékot és finom kolbász illat terjeng a levegőben.

Ezt követően rádobom a szintén apró kockára vágott kaliforniai paprikát és ezzel is összepirítom, arra vigyázok, hogy se a paprika, se a kolbász, se a hagyma ne égjen meg.

A tojást egy tálban felverem, sózom (azt tartsuk szem előtt, hogy a kolbász mennyire sós), borsozom, majd a kolbászos keverékre öntöm, megszórom a morzsolt feta sajttal, a felaprított petrezselyem zölddel és megvárom míg kezd felemelkedni.

Mikor a teteje még nyers, de már kicsit kiemelkedik, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 4-5 percre, hogy aranybarnára piruljon a teteje.

Ízlés szerint salátával, zöldségekkel, pirítóssal, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük