Színes lencsesaláta Gm&Lm

Nagyon szeretem a lencsét és jó érzéssel tölt el a szürke téli napokon színes salátákat enni….ezt a két szempontot figyelembe véve született a színes lencsesaláta receptem.

lencsesalata

Hozzávalók

fél csomag vörös lencse

fél csomag hagyományos – barna – lencse

1 fej lila hagyma

1 fej vörös hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kápia paprika

1 zöldpaprika

1 citrom frissen facsart leve

5 ek olíva olaj

1 kis csokor petrezselyem zöld

ízlés szerint só

Elkészítés:

Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje oda teszem főni és felforrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.

A lila hagymát, a vörös hagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olíva olajon, majd hozzá adom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről és hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.

Sózom, meghintem az aprított petrezselyem zölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem és 2-3 órára hűtőbe teszem.

Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük