Nagyon szeretem a hawai pizzát, de mivel azt ritkán van módomban enni a lisztérzékenység miatt, így most megpróbáltam rögtönözni legalább az ízvilágot! 🙂
Hozzávalók:
7 db bőrös felső comb
1 darabolt ananász konzerv
7 szelet lm pannonia sajt (aki nem laktózérzékeny, mindenképpen füstölt sajtot használjon!)
vaj a jénai kikenéséhez és egy szeletke a rizshez (én ligát használtam)
1 csésze rizs
1,8 csésze forró víz
1 kukorica konzerv
só
Elkészítés:
A csirkecombot kifilézem, – de a bőrt rajta hagyom, mert ettől finom szaftos marad a hús – ízlés szerint sózom, egy vajjal kikent jénaiba, a bőrös résszel lefele, szépen egymás mellé helyezem, majd a húson szépen elosztom az ananász konzervet.
Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm. Ha a hús megpuhult, ráteszem a sajtszeleteket és fólia nélkül 5 percre visszateszem a sütőbe.
Amíg sül a hús, némi zsiradékon addig pirítom a rizst, amíg a kezem elbírja, majd felöntöm a forró vízzel, sózom, teszek bele egy kis szeletke vajat és lefedve 10-12 perc alatt készre főzöm.
Ha a rizs elkészült, hozzákeverem a lecsepegtetett kukoricát és a hússal, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi