A párom édesanyja mindig nagy lelkesedéssel és nagy szeretettel készíti nekem a finomabbnál finomabb gm süteményeket. Soha nem tudunk úgy érkezni, hogy ne legyen valamilyen finom gm süti. Ez a csodálatos muffin recept is az ő fejlesztése. Egyszerű elkészíteni, jó néhány napig eláll (már ha nem fogy el azonnal), sokáig puha marad és a siker garantált!
Hozzávalók:
12 darabhoz
25 dkg rizsliszt
1 dl olaj
1 csomag gm sütőpor
12 dkg barna cukor
4 ek holland kakaopor
2,5 dl víz
A krémhez:
2 ek gm vaníliás pudingpor
2 – 2,5 dl víz (hogy olyan pont jó muffin állaga legyen a tésztának)
1 ek barnacukor
Elkészítés:
Összekeverem külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a szárazat 3 részletben a nedveshez adagolom, mikozben robotgéppel, közepes fokozaton megállás nélkül keverem, majdbha alaposan összedolgoztam, muffinformába töltöm.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
A vízzel pudingot főzök, majd félre teszem hülni.
Ha a muffinok kihültek, kettévágom őket, megkenem baracklevárral majd bele töltöm a krémet.
Elkészítesi idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi