Életem első panna cottája, ez előtt még sosem készítem, de ezt követően annál többet fogok. Egyszerűn mesés desszert, talán a legfinomabb, amit valaha ettem. A könnyed tejszín puding és a finom epervelő… maga a mennyország.
Bátran ajánlom mindenkinek. Ha néhány szabályt betartunk, nagyon egyszerűen készíthetünk, fantasztikusan finom édességet. Ha sütiben nem is vagyunk nagyágyuk, ezzel a desszerttel szépíthetünk. Még nem próbáltam, így nem tudom, de úgy képzelem, hogy bármely szezongyümölccsel remekül készíthető és az eredmény finomabbnál finomabb nyalánkság.
Hozzávalók:
2,5 dl cukrászhab
2,5 dl lm tej
2 ek porcukor
1 csomag zselatinfix
Epervelőhöz:
30 dkg eper
1 ek porcukor
1 csomag zselatinfix
1 fél citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
A tejet összeöntöm a cukrászhabbal és egy kézi habverővel alaposan kikeverem a zselatin fixszel és porcukorral. Amikor csomómentesre kevertem poharakba töltöm, amiket féloldalasan döntve (én egy üres tojástartóba sorakoztattam) hűtőbe teszem és dermedésig hűtöm.
Az epret leturmixolom a porcukorral, a citromlével, majd hozzákeverem a zselatinfixet és a már megdermedt tejszínpudingra töltöm és hagyom kihűlni.
Friss mentalevéllel, citrom és eperszeletekkel díszítem.
Elkészítési idő: 60 perc
Jó nassolást kívánok!
További desszert recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!