Könnyen, gyorsan elkészíthető. Remekül illik bármely sült húshoz, vagy fogyasztható önállóan, szuper kiegészítője a hidegtálaknak, egyszóval roppant sokszínű étel és nálunk nagyon-nagy kedvenc!
Hozzávalók:
1,5 kg saláta burgonya
10 szál füstli virsli (vigyázat a sajtos nem lm!)
1 flakon univer majonéz
4 ek lm joghurt (nekem most nagy kedvencem a Lidl saját márkás lm joghurtja, finom krémes)
1 tk dijoni mustár
2 lila hagyma
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan megmosom és héjjával együtt egy fazék sós vízben oda teszem főni, ha puhára főtt, leveszem a tűzhelyről, hidegvízzel lehűtöm, megpucolom, kb. fél centi vastag karikára vágom majd megsózom.
Egy tálban össze keverem a majonézt, a joghurtot, a mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, hozzá adom a karikára vágott lila hagymát és a lehűtött burgonyát.
A visrslit fél centis karikára vágom és egy grillserpenyőben szép pirosra pirítom, majd ha kihült ezt is a majonézes, hagymás burgonyához adom. Alaposan összekeverem és legalább fél napra a hűtőazekrénybe teszem.
Aprított petrezselyem zölddel megszszórva tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés