Szembe jött velem a savanyú káposzta, így muszáj volt kiötleni valamit, hogy elkészítsem vacsorára! 🙂
Hozzávalók:
6 db csirke felső comb filé
15 dkg kolozsvári szalonna
2 kisebb fej lila hagyma
50 dkg savanyú káposzta
só
frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, kevés zsiradékon megpirítom – egy olyan edénybe amit később a sütőbe is be tudok tenni -, rádobom a vékony szeletekre vágott lila hagymát és üvegesre sütöm, majd hozzá adom a lecsepegtetett (ha nagyon savanyú, akkor az átmosott) savanyú káposztát, sózom, borsozom és alaposan összeforgatom.
A csirkecombokat sózom borsozom, majd a szalonnás káposztás keverék tetejére teszem őket, befedem alufóliával és légkeveréses sütőbe 220 fokon kb. 45 perc alatt készre sütöm.
Ha a hús megpuhult, megszóróm reszelt sajttal és visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Főt rizzsel vagy tepsiben sült burgonyával, fűszerpaprikával meghintve tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi