Vámpírűző leves Gm&Lm

Ha ezt a levest készítjük vacsorára, garantáltan nyugodt éjszakánk lesz….legalábbis a vámpírokat illetően biztos!

fokhagyma_kremleves

Hozzávalók:

2 fej fokhagyma

2 fej vöröshagyma

3 liter húsleves (amikor épp nincs húsleves akkor krumplilével – a főt krumpli enyhén sós főző vize –  szoktam felönteni)

1 kis poharas lm tejföl

2 ek kukorica keményítő

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és némi zsiradékon üvegesre párolom, hozzá adom a megpucolt, apróra vágott fokhagymát és éppen hogy csak átforgatom, majd felöntöm a húslevessel és felforrás után további 15 percig főzöm.

Ha ezzel megvagyok, a keményítőt elkeverem 1 dl vízben, adok hozzá néhány kanál leveslét, hozzáöntöm a tejfölt és csomómentesre keverem, majd az egészet a leveshez öntöm és bot turmixal alaposan leturmixolom.

A pépesítés után visszateszem a tűzhelyre és fel rottyantom.

Sajtos vagy natur pirítóssal, aprított petrezselyem zölddel meghintve tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük