Husi, zöldség, be a sütőbe és kész is a vacsi…..ezek a nagy kedvenceim, igy ez is egy ilyen recept!
Hozzávalók:
50 dkg csike mell vagy csirke comb
50 dkg brokkoli
4 dl lm tejföl
2 tojás sárgája
2 gerezd fokhagyma
vaj a jénai kienéséhez
lm pannónia sajt (vagy izlés szerint bármilyen sajt) a szóráshoz
Izlés szerint só, frissen őrölt szines bors és kakukkfű
Elkészités:
A csikehúst kockára vágom, a sóval, borsal, kakukkfűvel befűszerezem és a rózsáira szedett brokkolival a kivajazott jénai tálba teszem.
A tejfölt elkeverem a tojásságájával, hozzá adom a reszelt fokhagymát, sózom és a brokkolis csirkére öntöm.
Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegitett sütőben 40 perc alatt készre sütöm….35 percnél megszórom a tetejét sajttal és már fólia nélkül teszem vissza a sütőbe a fennmaradó 5 percre!
Párolt rizzsel, sütőben sült hasábburgonyával vagy szimplán, köret nálkül tálalom!
Jó étvágyat!
Elkésztési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi