Hétvégén kezembe került nagymamám receptes könyve, egyből megcsináltam gyerekkorom kedvenc pogácsáját gluténmentesen.
Hozzávalók:
35 dkg Schar B gm liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finom lisztet)
1 tojás
25 dkg lm túró
6 g sütőpor
25 dkg lm margarin (Liga)
csipet só
Elkészítés:
A lisztet, túrót, margarint, tojást, sót és a sütőport összedolgozom alaposan, majd 3 órát pihentettem hideg helyen.
Végül kinyújtom a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki, hogy szereti).
Szaggatás után megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben, 180-190 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc + 3 óra pihentetés
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi