Igazi tavaszi csemege, bár én az év minden napján nagyon szívesen fogyasztom. Leginkább a hagyományos változatot szerettem, de gyakran elkap a kísérletezés heve és olyankor jobbnál jobb összetevőket találok, amikkel nagyszerűen lehet bolondítani ezt a nagyon egyszerű ételt. Most maradok a klasszikus változatnál, de bátran kísérletezzen bárki, csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
50 dkg FreeFrom gm liszt
8 tojás
1 – 1,5 dl víz (lisztje válogatja, hogy mennyi vizet vesz fel, a lényeg, hogy egy nyúlós galuska tésztát kapjunk)
1 ek olaj
5 dkg lm vaj
Ízlés szerint só
Salátához:
1 friss fejes saláta
2 ek fehérborecet
2 ek víz
2 csapott ek só
2 csapott ek barna cukor
Elkészítés:
A salátát leveleire szedem, alaposan megmosom, majd egy befőttes üvegben alaposan össze keverem a cukrot, a vizet, a borecetet, a sót és ha egy szép egynemű öntetet kaptam félre teszem és elkészítem a nokedlit.
A lisztből és a vízből 4 tojással galuskatésztát keverek, sózom és forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatom, kifőzöm, majd leszűröm és folyó hideg víz alatt alaposan leöblítem.
Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzá adom a galuskát, alaposan átforgatom, ráöntöm a felvert maradék 4 tojást és felpirítom.
A leveleire szedett, megmosott salátát tálba teszem, meglocsolom az ecetes lével, átforgatom benne és azonnal, frissen a forró tojásos nokedlihez tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc