Nagyon szeretem a lencsét és jó érzéssel tölt el a szürke téli napokon színes salátákat enni….ezt a két szempontot figyelembe véve született a színes lencsesaláta receptem.
Hozzávalók
fél csomag vörös lencse
fél csomag hagyományos – barna – lencse
1 fej lila hagyma
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
1 zöldpaprika
1 citrom frissen facsart leve
5 ek olíva olaj
1 kis csokor petrezselyem zöld
ízlés szerint só
Elkészítés:
Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje oda teszem főni és felforrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
A lila hagymát, a vörös hagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olíva olajon, majd hozzá adom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről és hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.
Sózom, meghintem az aprított petrezselyem zölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi